pátek 24. června 2011

Ořechová buchta

OŘECHOVÉ ŘEZY - slavnostní ke každé příležitosti

POTŘEBNÉ PŘÍSADY

První důležitá věc, tuto buchtu je ideální připravit si 2-3 dny dopředu!

Připravíme si na těsto: 50 dkg hladké mouky

20dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr

20 dkg tuku (např. Hera)

2 celá vejce

2 lžíce rozpuštěného medu

2 lžičky jedlé sody smícháme s 2 lžícemi mléka

špetka soli

POSTUP PŘÍPRAVY

Těsto zpracujeme na vále a rozdělíme na dva díly. Vyválíme dvě placky a dáme na dva pečící plechy.

(Ideální je použít na plech pečící papír). Těsto se trošku trhá. Já válím menší placku a malým válečkem potom přímo na plechu dodělám, případně domačkám do stran. Toto tedy pro provedete 2x.

První plech pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě a na druhý plech připravíme směs.

Směs: 30 dkg ořechů (čtvrtky)

12 dkg másla

8 dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr

3 lžíce rozpuštěného medu

Vše osmažíme dozlatova, ještě horké rychle pokládáme na druhou placku a pečeme také 15 minut

v předehřáté troubě.

Mezitím si připravíme krém:

Krém: 3 dcl mléka

1,5 lžíce hladké mouky

1,5 lžíce solamylu

10 dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr

20 dkg másla

šťáva z půlky citronu

Z mléka, mouky a solamylu uvaříme kaši. Dáme vychladnout za občasného míchání.

Z másla utřeného s cukrem a kaše vyšleháme krém. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu.

První upečenou placku pomažeme krémem a navrch přiložíme druhou placku s ořechy. (Nebojte se, já to dělám tak, že z pečícího papíru buchtu mírně sesmeknu na krém, jde to pěkně, buchta je ze začátku tvrdší, takže se vám nepoláme). Celé necháme min. 24 hodin uležet.

Důležité na závěr!!! Upozorňuji, že placka hóóódně ztvrdne. Nemějte prosím strach, že jste něco pokazily. Je to tak v pořádku. Tuto buchtu je potřeba připravovat min. 2 dny dopředu. Krásně zvláční od krému a bude výborná. (Není to piškotová buchta, tak nečekejte prosím měkkoučkou placku).

Přeji dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat