OŘECHOVÉ ŘEZY - slavnostní ke každé příležitosti
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
První důležitá věc, tuto buchtu je ideální připravit si 2-3 dny dopředu!
Připravíme si na těsto: 50 dkg hladké mouky
20dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr
20 dkg tuku (např. Hera)
2 celá vejce
2 lžíce rozpuštěného medu
2 lžičky jedlé sody smícháme s 2 lžícemi mléka
špetka soli
POSTUP PŘÍPRAVY
Těsto zpracujeme na vále a rozdělíme na dva díly. Vyválíme dvě placky a dáme na dva pečící plechy.
(Ideální je použít na plech pečící papír). Těsto se trošku trhá. Já válím menší placku a malým válečkem potom přímo na plechu dodělám, případně domačkám do stran. Toto tedy pro provedete 2x.
První plech pečeme asi 15 minut v předehřáté troubě a na druhý plech připravíme směs.
Směs: 30 dkg ořechů (čtvrtky)
12 dkg másla
8 dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr
3 lžíce rozpuštěného medu
Vše osmažíme dozlatova, ještě horké rychle pokládáme na druhou placku a pečeme také 15 minut
v předehřáté troubě.
Mezitím si připravíme krém:
Krém: 3 dcl mléka
1,5 lžíce hladké mouky
1,5 lžíce solamylu
10 dkg cukru krupice + 1x vanilinový cukr
20 dkg másla
šťáva z půlky citronu
Z mléka, mouky a solamylu uvaříme kaši. Dáme vychladnout za občasného míchání.
Z másla utřeného s cukrem a kaše vyšleháme krém. Nakonec přidáme šťávu z poloviny citronu.
První upečenou placku pomažeme krémem a navrch přiložíme druhou placku s ořechy. (Nebojte se, já to dělám tak, že z pečícího papíru buchtu mírně sesmeknu na krém, jde to pěkně, buchta je ze začátku tvrdší, takže se vám nepoláme). Celé necháme min. 24 hodin uležet.
Důležité na závěr!!! Upozorňuji, že placka hóóódně ztvrdne. Nemějte prosím strach, že jste něco pokazily. Je to tak v pořádku. Tuto buchtu je potřeba připravovat min. 2 dny dopředu. Krásně zvláční od krému a bude výborná. (Není to piškotová buchta, tak nečekejte prosím měkkoučkou placku).
Přeji dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat