TCHÝNINO VÝTEČNÉ KUŘECÍ S TATARKOU
|
Kuřecí nudličky s nivou a brokolicí
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Kuřecí prsa, cibule, česnek, sůl, pepř, brokolice, niva, smetana, olej
POSTUP PŘÍPRAVY
Prsa nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme, promícháme s prolisovaným česnekem a necháme odležet.
Nadrobno nakrájíme cibuli a spolu s masem osmahneme na oleji, přisypeme uvařenou brokolici, zalijeme smetanou a přidáme nakrájenou nivu. Vaříme, až se niva rozpustí a brokolice rozpadne.
Jako příloha jsou výborné americké brambory s česnekem.
Zapečené filé - RYCHLOVKA
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
rybí filé, mražená zelenina, vejce, strouhanka, tvrdý sýr, sůl, vegeta, máslo, prášek do peč.
POSTUP PŘÍPRAVY
Množství dle počtu osob a dle Vaší chuti :-)
Pekáč vyložíme plátky másla. A na něj položíme vegetou okořeněné plátky rybího filé. |
Filé posypeme mraženou zeleninou a strouhaným sýrem. |
Vše zalijeme rozkvedlanými vejci, v nichž jsme zamíchali trochu strouhanky (na zhoustnutí), trochu soli a asi 1/2 prášku do peč. |
A necháme zapéct. (při teplotě asi 180 st. to trvá 20-30 minut) |
Nejmilejší těstoviny - favorit mých dětí
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1/2 až 3/4 balíčku těstovin (gnocchi, vřetena), 1 cibule, 20 dkg kvalitní dušené šunky (na plátky), 2 velké tavené sýry á 50 g(nejlépe se šunkovou příchutí - já kupuji "sýr se šunkou a cibulí" ), olej, 1,5-2 dcl mléka
POSTUP PŘÍPRAVY
Uvaříme si těstoviny klasickým způsobem (v dostatečném množství osolené vody) dle návodu.
Ve vedlejším hrnci si orestujeme na oleji cibulku nadrobno nakrájenou, přidáme k ní na malé kousky nakrájenou šunku, restujeme za stálého míchání (jinak se rádo připaluje), po chvíli přidáme tavené sýry a necháme je roztavit. Nesolíme - sýr je už dostatečně slaný!
Těsně před koncem přilijeme na hotový pokrm mléko, zamícháme a chvíli povaříme - omáčka nám malinko zhoustne. Odstavíme a smícháme ve velkém hrnci s uvařenými scezenými těstovinami.
Servírujeme na talíře.
Moji kluci tohle zbožňují - je to jejich nejoblíbenější jídlo, které nikdy nezbude.
... ani vyfotit mi to skoro nenechali, už mi vtrhl mladší Matýsek do záběru ... ;-) |
ZAPEČENÝ TĚSTOVINOVÝ MAZEC, hotové za 30minut
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
těstoviny (jakékoliv) počet si určete sami,já začínala s jedním balíčkem nyní dělám ze třech:,mleté maso(1/2 hovězího,1/2 vepřového)na jeden balíček těstovin, půl kila, 1 čertovská omáčka, 1 cikánská omáčka,šlehačka,pepř,sůl,bazalka,česnek,cibule,sýr na strouhání.
POSTUP PŘÍPRAVY
Dáme vařit těstoviny do vroucí osolené vody s kapkou oleje. Mezitím si připravíme vynikající omáčku. Nakrájíme si cibulku najemno a pomalu ji osmahneme ,nesmí nám zhnědnout. Poté přidáme, mleté maso-osmahneme. Přidáme veškeré koření, občas promícháme, aby se nám maso nepřipálilo. Poté vylijeme opatrně zbytek oleje, zalejeme čertovskou a cikánskou omáčkou (můžeme nahradit i loupanými rajčatami, pokud chystáte pro ty nejmenší) a nakonec přilejeme šlehačku.
Mezitím hotové těstoviny scedíme a dáme do varné misky nebo pekáče. Zalijeme hotovou masovou omáčkou a dáme asi na 10 minut zprudka zapéct do předem dobře vyhřáté trouby. Poté dáme na talíř a posypeme strouhaným sýrem.
U nás jsou tyhle těstoviny nejžádanější a jsou hned pryč. Díky šlehačce není vůbec znát, že by čertovská a cikánská omáčka pálila takže je klidně mohou i děti!!!!
ŠŤOUCHANÁ BUCHTA - rychlá, výborná !!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
MOUČNÍK - 35 dkg polohrubé mouky, 20 dkg cukru, 1 prášek do pečiva, 12 dkg rozpuštěné Hery, 2 vejce, 2 lžíce oleje, 3/4 hrnku mléka, špetička soli. POLEVA - 18 dkg másla nebo Hery, 4 lžíce rumu, 3 lžíce horké vody, 30 dkg práškového cukru, 4 dkg kakaa.
POSTUP PŘÍPRAVY
MOUČNÍK - mouku, cukr, PDP a sůl promícháme, přidáme i ostatní "mokré" suroviny a promícháme. Vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech a upečeme dorůžova. Po upečení druhým koncem vařečky našťoucháme po celé buchtě "šťouchance".
POLEVA - Máslo, rum a vodu rozpustíme a přidáme cukr smíchaný s kakaem. Vaříme do spojení.
Polevu necháme chvíli zchladnout a potom nalijeme na moučník. Pěkně postupně od prostředka, aby se poleva dostala do všech dírek. necháme ztuhnout a podáváme.
Tahle buchťajda je strašně moc dobrá a hlavně - SUPERRYCHLÁ a vhodná pro předem neohlášené návštěvy ( všechny ingredience má většina z nás doma pořád ).
Mouku, cukr, PDP a sůl smícháme, pak přidáme ostatní suroviny a promícháme. |
Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Upečeme dorůžova. |
Na upečený moučník druhým koncem vařečky našťoucháme šťouchance. |
Máslo nebo Heru rozpustíme s vodou a rumem.... |
....a přisypeme práškový cukr smíchaný s kakaem. |
Chvíli povaříme, aby se nám vše hezky spojilo. |
Polevu necháme trošku zchladnout a pak ji nalijeme na moučník - zalijeme všechny šťouchanečky. |
Když vše zchladne a ztuhne, můžeme krájet ( já většinou urychluji na balkóně nebo v ledničce - nechce se nám tak dlouho čekat :o)) Dobrou chuť přeje LUCKA !!! |
Střecha z Bé bé sušenek SUPER,SUPER DOPORUČUJI!!!!
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
1 balíček světlých,1 balíček tmavých bé bé sušenek,15 dkg moučk. cukru,20 dkg másla,50 dkg obyč. jemného tvarohu /né z vaničky/ -/je balen jako máslo/rum,2 banány.
POSTUP PŘÍPRAVY
Utřeme máslo s cukrem,tvarohem a ochutíme rumem /používám ruční šlehač/.Na alobal naskládáme jako šachovnici bé bé sušenky 3 řady po 7 kusech,/střídáme světlou a tmavou barvu/.Potřeme polovinou tvarohového krému a zakryjeme znovu sušenkami bébé poskládanými jako šachovnice,ale tentokrát na tmavou světlou a obráceně.Rozetřeme zbytek krému, a na prostřední řady položíme oloupané banány.Vezmeme tento alobal a z obou delších stran přiklopíme k sobě tak,že se sušenky nahoře spojí do střechy.Po zatuhnutí v lednici polijeme čokoládovou polevou a dáme znovu vychladit.Pak už jen krájíme a nestačíme se divit jak dobrůtka mizí.!!!!!!!
Nejprve si utřeme máslo s cukrem a tvarohem.Přidáme trochu rumu.Podle chuti. |
Poté naskládáme na alobal první vrstvu BÉ-BE sušenek |
Poté natřeme tvarohovou náplň,chce to trošku trpělivosti,proto si raději alobal na okrajích ohrnuji,aby se sušenky nerozjížděly. |
Na náplň naskládáme znovu šachovnicově sušenky,ale tentokrát barvy obrátíme. |
Natřeme zbylou polovinu tvarohového krému a doprostřed položíme dva celé oloupané banány. |
Opatrně podebereme z každé delší strany alobal /pravou rukou pravou stranu,levou rukou levou stranu/ a přitiskneme k sobě do tvaru střechy.Jde to krásně. |
Takto to vypadá po odkrytí stran alobalu. |
Polijeme čok. polevou.Já tentokrát použila zajíčky,vzhledem k tomu,že je po velikonocích.Tato poleva nevypadá zrovna esteticky,ale snad mi to odpustíte. |
Zabalíme zpět alobalem a dáme vychladit a proležet do lednice.Nejlépe přes noc,aby be-be sušenky zvláčněly. |
Dnes jsem to trošku urychlila,takže jsem krájela hned.První odkrojený kus je vždy trošičku nesouměrný,ale ty ostatní budou ukázkové.Tak snad jsem vám pomohla v rozhodování,zda tento recept vyzkoušet.Věřím,že vám zachutná jako |
Nebeská Máňa
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
20 dkg polohrubé mouky, 20 dkg moučkového cukru, 4 vejce, 10 lžic oleje, 10 lžic horké vody, 1/2 prášku do pečiva, šlehačka na ozdobení, ztužovač, džem. Krém: 3/4 l mléka, 3 vanilkové pudinky, 20 dkg moučkového cukru, 3 zakysané smetany, 1 a 1/2 balíčku piškotů, káva, rum
POSTUP PŘÍPRAVY
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme olej, vodu a mouku prosátou s práškem do pečiva. Lehce vmícháme sníh z bílků. Pečeme na vymazaném a vysypaném plechu, s vyšším okrajem, při 160*C asi 20 minut. Necháme vychladnout.
Upečené těsto můžeme nejdřív potřít džemem (ale nemusí být) a polovinou pudinkového krému. Na krém poklademe dětské piškoty namočené v silné kávě s rumem. Na piškoty natřeme zbytek krému a necháme ztuhnout. Před podáváním zdobíme šlehačkou.
Příprava krému: ve 3/4 litru mléka uvaříme 3 vanilkové pudinky s 20 dkg cukru. Po vychladnutí postupně vmícháme 3 zakysané smetany.
...upečeme piškot. Já osobně už džemem nepotírám, ale kdo má rád...prosím: |
...připravíme si krém. Jenom poznámka, že případné hrudky v pudinku odstraní mixér (i tyčový) Natřeme polovinou krému a poklademe piškoty, které máčíme v silné kávě s rumem (je to dobré i bez rumu) |
....naneseme druhou polovinu krému a dáme ztuhnout. Krém je trochu řidší, ale ztuhne (ne sice úplně, ale asi tak, jako pudink) |
... po ztuhnutí natřeme šlehačku. Já jsem ušlehala jednu se ztužovačem a polovinou balíčku (malého) instantního capuccina Nescafé. Můžete potřít třeba i čistou nebo pařížskou šlehačkou. Určitě to bude dobré. Nebo si připravte kávovou šlehačku: 250 ml smetany ke šlehání se uvaří s 20 g moučkového cukru a 1 malou lžičkou instantní kávy, nechá se chladit alespoň 8 hodin a pak se vyšlehá. |
...nakrájíme a můžeme lehce poprášit kakaem. |
Jogurtový koláč s ovocem a drobenkou***super rychlá dobrůtka
POTŘEBNÉ PŘÍSADY
Těsto: 2 bílé jogurty, 1 kelímek kr. cukru, 2 kelímky pol. mouky, 1 vejce, 1 prášek do pečiva. Drobenka: máslo, hrubá mouka, cukr moučka. Ovoce (meruňky, švestky, borůvky, jahody,.....)
POSTUP PŘÍPRAVY
Suroviny na těsto smícháme a uděláme těsto, které nalijeme na vymazaný a vysypaný plech. Na těsto rozložíme ovoce, které posypeme drobenkou a dáme péct.
Hotové těsto nalijeme na plech | |
Na těsto rozložíme ovoce | |
Posypeme drobenkou a dáme péct | |
Máme hotovo a můžeme se do toho pustit |
Žádné komentáře:
Okomentovat